Ακρόπολη Ρόδου

   Η Ακρόπολη της Ρόδου θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα δείγματα της ελληνικής αρχιτεκτονικής που έχει συνδυαστεί όμορφα με το υπάρχον περιβάλλον. Ο Ναός της Πολιάς Αθηνάς και του Πολιούς Διός, το Νυμφαίο, το Ωδείο, ο Ναός του Πύθιου Απόλλωνα, το Στάδιο και το Γυμνάσιο είναι μερικά από τα μνημεία που έχουν ανακαλυφθεί από τους αρχαιολόγους σε αυτήν την περιοχή.
   Σήμερα, τα ερείπια του Ναού της Αθηνάς και του Δία αποτελούνται από τέσσερις τεράστιες κολόνες με δωρική αρχιτεκτονική. Λόγω της τοποθέτησής του στην κορυφή του βουνού, προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει την εκπληκτική θέα του δυτικού τμήματος του νησιού. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε το καλά διατηρημένο Στάδιο μήκους 600 ποδιών. Ανασκάφτηκε από τους Ιταλούς κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας τους στο νησί.
   Λόγω της χωρητικότητάς του και της καλής ακουστικής του, το Στάδιο χρησιμοποιείται συχνά για συναυλίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης, συνιστάται στους επισκέπτες να έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή.

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER





Marketing permission: I give my consent to BLUE DREAM VILLAS to be in touch with me via email using the information I have provided in this form for the purpose of news, updates and marketing.
What to expect: If you wish to withdraw your consent and stop hearing from us, simply click the unsubscribe link at the bottom of every email we send or contact us at newsletter@bluedreamvillas.gr. We value and respect your personal data and privacy. To view our privacy policy, please visit our website. By submitting this form, you agree that we may process your information in accordance with these terms.